Prečo sú oleje z treščej pečene také dôležité a ako si vybrať ten správny?

 Prečo sú oleje z treščej pečene také dôležité a ako si vybrať ten správny?

Surový olej z tresčej pečene poskytuje čisté a esenciálne mastné kyseliny, ktoré podporujú zdravie pokožky, zdravie srdca a zvýšenie vstrebávania vitamínov a minerálov, o ktorých je známe, že podporujú zdravý imunitný systém.

Čo je olej z tresčej pečene a prečo ho potrebujete vo svojej strave? 

Olej z tresčej pečene je jedným z najlepších zdrojov omega-3, 4, 6, 7, 9 a 11 tukov a ďalších živín rozpustných v tukoch a ponúka relatívne vysoké množstvo vitamínu A a vitamínu D. Tento prírodný elixír po stáročia zohráva dôležitú úlohu v strave predkov mnohých kultúr a je jednou z najžiadanejších superpotravín prírody.

Mäkké gély Rosita vs tekutina: Aký je rozdiel?

Mäkké kapsuly obsahujú rovnaký surový olej z treščej pečene ako v tekutej forme. Majú malú veľkosť a sú obalené 100% želatínovými kapsulami z rybacej želatíny, vďaka čomu sa ľahko prehĺtajú a nemajú rybiu chuť. Sú stabilné pri skladovaní, a preto nevyžadujú chladenie.

Olej nebol zazimovaný, bielený, deodorizovaný, molekulárne destilovaný ani žiadnym spôsobom rafinovaný.

Mäkké kapsuly sú drahšie na porciu, avšak kvôli vysokým nákladom na výrobu tejto položky si mnohí naši zákazníci vyberajú tekutý olej na každodenné použitie. Tekutina má lepšiu hodnotu ako mäkké kapsuly s až 3-násobným množstvom omega-3 a vitamínov rozpustných v tukoch, keď porovnáte.

Tekutý olej z tresčej pečene je pre vaše telo absorbovaný ľahšie a efektívnejšie ako mäkké kapsuly, pretože telo vyžaduje menej práce. Bez námahy sa asimiluje do 1-4 minút po požití, v porovnaní s mäkkými kapsulami, ktorých trávenie trvá až 30 minút. Je prirodzené, že niektoré živiny sa strácajú v procese vstrebávania a trávenia, takže čím rýchlejšie ich telo prijíma, tým viac živín telo využije.

Ktorý olej z tresčej pečene je najlepší?

Extra panenský olej z treščej pečene Rosita (EVCLO) je najlepší olej z tresčej pečene na trhu. Vyrába sa výlučne z voľne žijúcej tresky udržateľným spôsobom zozbieranej z nedotknutých vôd Nórska. Tento surový, za studena lisovaný a nerafinovaný produkt si zachováva čerstvosť nefalšovaných olejov, aby sa zabezpečila maximálna biologická dostupnosť živín. 

Čo obsahuje Rosita olej z treščej pečene?

Ako bohatý zdroj omega-3, vitamínu A a vitamínu D, čisté mastné živiny oleja z tresčej pečene podporujú zdravie pokožky a srdca, zvyšujú vstrebávanie vitamínov a minerálov a posilňujú imunitný systém. Tento prírodný plnohodnotný rybí olej je niečo, čo je súčasťou stravy predkov po stáročia a je jednou z najžiadanejších superpotravín prírody.

Ako olej užívať?

  • Pre optimálne výsledky užívajte olej ráno, pretože EVCLO obsahuje prirodzene sa vyskytujúci vitamín D, ktorý môže mať vplyv na kvalitu spánku, ak sa užíva neskôr počas dňa.
  • Dospelí: Užívajte 1 čajovú lyžičku denne alebo podľa potreby s jedlom.
  • Deti a citliví jedinci: Začnite užívaním ⅛ až ¼ čajovej lyžičky s jedlom a podľa potreby zvýšte.
  • Dojčatá: 2-3 kvapky denne podľa potreby. Kvapky sa môžu podávať lyžičkou alebo kvapkadlom pred kŕmením.
  • Tehotné a dojčiace matky: Neprekračujte viac ako ¼ čajovej lyžičky denne. Vezmite podľa potreby. Najlepšie je užívať s jedlom.

Aké kľúčové živiny sa nachádzajú v oleji z tresčej pečene?

Olej z tresčej pečene obsahuje kompletný rad surových omega tukov vrátane omega 3, 4, 6, 7, 9 a 11 tukov. Je obzvlášť bohatý na omega-3 mastné kyseliny s dlhým reťazcom (EPA a DHA), ktoré sú známe aj ako esenciálne tuky, pretože si ich telo nedokáže vyrobiť úplne od začiatku. Náš olej z tresčej pečene tiež obsahuje skvelý prírodný zdroj vitamínu A a vitamínu D.

Neobsahuje syntetické živiny a obsahuje všetky silné, prirodzene sa vyskytujúce biologicky aktívne živiny, vďaka ktorým je účinný a v presnej forme prítomnej v živej tresčej pečeni.

Napríklad vitamín A je prevažne vo forme retinolu a vitamín D je prevažne vo forme cholekalciferolu (D3).

Ak si vyberiete prírodnú formu pred syntetickou verziou, znamená to, že živiny sú vysoko biologicky dostupné a ľahko sa absorbujú, trávia a asimilujú vo vašom tele.

Aké sú kľúčové zdravotné prínosy prírodných vitamínov a Omega 3 mastných kyselín nachádzajúcich sa v oleji z tresčej pečene?

  • Protizápalové
  • Zdravé srdce a obehový systém
  • Udržuje zdravie kostí
  • Posilňuje imunitný systém
  • Zdravá pokožka a vlasy
  • Zlepšuje duševné zdravie a výkonnosť
  • Podporuje prirodzené chudnutie

Ako sa vyrábajú oleje z tresčej pečene Rosita?

Metóda Rosita nepoužíva žiadne teplo, tlak ani kovové nádoby, ani ošetrenie, to je veľmi dôležité. Tieto oleje sú veľmi chúlostivé a nesmú sa zohrievať, extrahovať pod tlakom ani vystavovať vzduchu alebo kovu počas procesu. Ryby a proces extrakcie sú špeciálne ošetrené, pričom každá pečeň je skontrolovaná a len tá najlepšie vybraná a umiestnená v tmavom prostredí bez kyslíka. 

Olej sa prirodzene uvoľňuje, keď sú tresčie pečene vystavené teplotám o niečo vyšším ako v oceáne, a preto sa venuje veľká pozornosť monitorovaniu tohto procesu, aby si oleje zachovali svoju čerstvosť a čistotu. Zvyšky rybej pečene sú oddelené od surového oleja pomocou dekantéra a kontaminanty sú odstránené bez použitia tepla alebo chemikálií pomocou patentovanej metódy a prirodzene sa vyskytujúceho materiálu. Olej je potom umiestnený v chladiarenskom sklade bez prístupu kyslíka a svetla, čo udržuje olej čerstvý, kým sa testuje na čistotu pred plnením do fliaš.

Prečo si vybrať oleje z treščej pečene Rosita? 

Rosita Real Foods je malý rodinný podnik v Nórsku, ktorý je skutočne nadšený kvalitou a starodávnou metódou výroby tohto nádherného oleja. Metóda Rosita je riadená s prvkami lásky a rešpektu od toho, ako udržateľným spôsobom ručne lovia najlepšie druhy voľne žijúcich tresiek Gadus Morhua. 

Ako chutí olej z tresčej pečene Rosita?

Toto je jedna z najčastejších otázok, ktoré dostávame od našich predajcov a ich zákazníkov.

Extra panenský olej z tresčej pečene Rosita (EVCLO) je čerstvý, divoký a surový. Vzhľadom na všetky tieto jedinečné faktory chutí ako čerstvá ryba! Nič sa nerobí tak, aby sa zmenila chuť alebo vôňa oleja. Nie sú pridané žiadne arómy. Chuť čerstvej ryby, ktorú ochutnávate, potvrdzuje, že olej z tresčej pečene nebol falšovaný ani spracovaný. Výsledkom je, že poskytuje Omega-3 mastné kyseliny a vitamíny a živiny rozpustné v tukoch tak, ako to príroda zamýšľala.

Mnohým ľuďom chutí, zatiaľ čo iným sa môže zdať chuť veľmi rybacia. Príroda určuje, ako ryba chutí a niektoré šarže sú silnejšie ako iné.

Iné „štandardizované oleje“ prechádzajú veľmi priemyselnými výrobnými procesmi, ktoré nielenže odstraňujú chuť, ale aj kľúčové výhody používania oleja na prvom mieste. Metóda Rosita zahŕňa prirodzený proces filtrácie, ktorý odstraňuje viac proteínov s chuťou rýb, no zachováva množstvo prospešných tukov a dôležitých prírodných vitamínov. Vo všeobecnosti má Rosita EVCLO jemnú rybiu a čerstvú chuť a ľahko sa užíva aj pre deti.

Odporúčané produkty2