RECEPT: Čokoládová pena len z 3 ingrediencií

Masľová tekvica (Butternut Squash) môže byť keto-priateľská, ak sa konzumuje v rozumnej miere, aby ste sa vyhli nadmernému príjmu sacharidov. Táto zelenina je bohatá na prospešné živiny, ako sú vitamíny A a C, antioxidanty a vlákninu, vďaka čomu je zdravým doplnkom ku ketodiéte.

Potrebujeme:

1ks masľová tekvica

2-3 lyžice kakao

1 smotana tuk.30%

Postup:

1. Upečieme masľovú tekvicu v rúre. Prekrojíme si ju na poli, vyberieme z nej semiačka, položíme na plech na pečenie vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 200 stupňov C asi 60 minút.

2. Po upečení necháme vychladnúť. 

3. Zatiaľ si vyšľaháme smotanu mixérom na šľahačku. Dáme do chladničky. 

4. Keď tekvica vychladne, vyberieme dužinu.

5. Pomaly zašľaháme ku šľahačke dužinu a kakao. 

6. Naplníme do pohárov a podávame zachladené.