RECEPT: Cuketové placky KETO
Potrebujeme:
1-2 ks veľká cuketa
1 veľká cibula
3 strúčiky cesnaku
1 lyžička rascy
1 lyžička majoránky
1 lyžička himalájskej soli
1 lyžica psyllium vláknina
1 lyžica kolagénový prášok
1 lyžica bambusová vláknina alebo inulín
1 lyžica tapioková múka
3-4 vajíčka
1 hrček nastrúhanej mozzarely
Ghi maslo
Postup:
1. Očistíme cukety od šupky a semiačok a nastrúhame na jemno na strúhači. Vyžmýkame z nej vodu.
2. Nasekáme cesnak a cibuľu na jemno a primiešame k cuketovej zmesi.
3. Pridáme soľ, rascu a majorán.
4. Pridáme 1 lyžicu vlákniny (psyllium husk), 1 lyžicu vlákniny (inulínu alebo bambusovej vlákniny), 1 lyžicu kolagénového prášku.
5. Primiešame vajíčka a syr mozzarelu.
6. Zmes by mala byť hustejšia.
7. Robíme malé placky na ghi masle. Použite lyžicu, naberte zmes, vyformujte placku a opečte z oboch strán.
Odporúčame: placky sú jemnejšie, preto ich opekáme dlhšie ako klasické placky s múkou. Ak sa vám rozpadávajú pridajte viac vlákniny alebo kolagénu.