RECEPT: Cuketové placky KETO

Potrebujeme: 

1-2 ks veľká cuketa

1 veľká cibula

3 strúčiky cesnaku

1 lyžička rascy

1 lyžička majoránky

1 lyžička himalájskej soli

1 lyžica psyllium vláknina

1 lyžica kolagénový prášok

1 lyžica bambusová vláknina alebo inulín

1 lyžica tapioková múka

3-4 vajíčka

1 hrček nastrúhanej mozzarely

Ghi maslo

Postup: 

1. Očistíme cukety od šupky a semiačok a nastrúhame na jemno na strúhači. Vyžmýkame z nej vodu. 

2. Nasekáme cesnak a cibuľu na jemno a primiešame k cuketovej zmesi. 

3. Pridáme soľ, rascu a majorán. 

4. Pridáme 1 lyžicu vlákniny (psyllium husk), 1 lyžicu vlákniny (inulínu alebo bambusovej vlákniny), 1 lyžicu kolagénového prášku.

5. Primiešame vajíčka a syr mozzarelu. 

6. Zmes by mala byť hustejšia. 

7. Robíme malé placky na ghi masle. Použite lyžicu, naberte zmes, vyformujte placku a opečte z oboch strán. 

Odporúčame: placky sú jemnejšie, preto ich opekáme dlhšie ako klasické placky s múkou. Ak sa vám rozpadávajú pridajte viac vlákniny alebo kolagénu.