Recept: Lahodné KETO TIRAMISU
Na korpus potrebujeme:
2 šálky mandľovej múky
⅔ šálka Erytritol
⅓ šálky kokosovej múky
⅓ šálky neochuteného srvátkového proteínového prášku
1 lyžica prášku do pečiva
¼ lyžičky soli
3 veľké vajcia
⅔ šálky vody
½ šálky ghi masla, rozpusteného
1 lyžička vanilkového extraktu
Na kávový sirup potrebujeme:
½ šálky espressa alebo silne uvarenej kávy
2 lyžice tmavého rumu (môžete použiť aj rumovú esenciu, alebo amareto)
Tiramisu náplň - šlahačková:
1 balenie mascarpone, zmäknuté
¾ šálky Erytritol
¾ šálky hustej smotany na šľahanie min 30%
¾ lyžičky vanilkového extraktu
Ozdobte
1 lyžica kakaového prášku
POSTUP
Upečenie korpusu
1. Predhrejte rúru na 170 C a namažte plech a na plech položte papier na pečenie.
2. Vo veľkej mise zmiešajte mandľovú múku, sladidlo Erytritol, kokosovú múku, proteínový prášok, prášok do pečiva a soľ. Vmiešajte vajcia, vodu, maslo a vanilkový extrakt, kým sa dobre nespoja.
3. Cesto rovnomerne rozotrieme do pripravenej formy a pečieme 18 až 22 minút, kým okraje nie sú zlatohnedé a vrch nie je pevný na dotyk.
4. Vyberte a nechajte úplne vychladnúť na panvici.
Kávový sirup:
1. V malej miske vyšľaháme kávu a rum. Odložte bokom.
Tiramisu náplň
1. Vo veľkej mise vyšľaháme mascarpone do hladka, potom doň zašľaháme ½ šálky sladidla Erytritol. Pridajte 3 polievkové lyžice zmesi kávy a rumu a šľahajte, kým sa dobre nespoja.
2. V ďalšej veľkej miske vyšľaháme dobre vychladenú smotanu so zvyšným sladidlom a vanilkovým extraktom, šlaháme kým si neudrží tvar.
3. Šľahačku jemne vmiešame do mascarpone, kým sa dobre nespojí.
Vyskladanie:
1. Korpus narežte do formy, ktorú použiteje, môžete použiť aj poháre.
2. Potrite polovicou zvyšnej kávovej zmesi. Navrch natrieme polovicu mascarpone zmesi.
3. Opakujte so zvyšným korpusom, kávovou zmesou a zmesou mascarpone.
4. Vrch tiramisu poprášime kakaovým práškom.
5. Pred servírovaním dajte na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.