Recept: Lahodné KETO TIRAMISU

Na korpus potrebujeme: 

2 šálky mandľovej múky
⅔ šálka Erytritol
⅓ šálky kokosovej múky
⅓ šálky neochuteného srvátkového proteínového prášku
1 lyžica prášku do pečiva
¼ lyžičky soli
3 veľké vajcia
⅔ šálky vody
½ šálky ghi masla, rozpusteného
1 lyžička vanilkového extraktu

Na kávový sirup potrebujeme:

½ šálky espressa alebo silne uvarenej kávy
2 lyžice tmavého rumu (môžete použiť aj rumovú esenciu, alebo amareto)

Tiramisu náplň - šlahačková:


1 balenie mascarpone, zmäknuté
¾ šálky Erytritol
¾ šálky hustej smotany na šľahanie min 30%
¾ lyžičky vanilkového extraktu

Ozdobte


1 lyžica kakaového prášku

POSTUP

Upečenie korpusu

1. Predhrejte rúru na 170 C a namažte plech a na plech položte papier na pečenie. 

2. Vo veľkej mise zmiešajte mandľovú múku, sladidlo Erytritol, kokosovú múku, proteínový prášok, prášok do pečiva a soľ. Vmiešajte vajcia, vodu, maslo a vanilkový extrakt, kým sa dobre nespoja.

3. Cesto rovnomerne rozotrieme do pripravenej formy a pečieme 18 až 22 minút, kým okraje nie sú zlatohnedé a vrch nie je pevný na dotyk.

4. Vyberte a nechajte úplne vychladnúť na panvici.

Kávový sirup:


1. V malej miske vyšľaháme kávu a rum. Odložte bokom.


Tiramisu náplň

1. Vo veľkej mise vyšľaháme mascarpone do hladka, potom doň zašľaháme ½ šálky sladidla Erytritol. Pridajte 3 polievkové lyžice zmesi kávy a rumu a šľahajte, kým sa dobre nespoja.

2. V ďalšej veľkej miske vyšľaháme dobre vychladenú smotanu so zvyšným sladidlom a vanilkovým extraktom, šlaháme kým si neudrží tvar. 

3. Šľahačku jemne vmiešame do mascarpone, kým sa dobre nespojí.

Vyskladanie:

1. Korpus narežte do formy, ktorú použiteje, môžete použiť aj poháre. 

2.  Potrite polovicou zvyšnej kávovej zmesi. Navrch natrieme polovicu mascarpone zmesi.

3. Opakujte so zvyšným korpusom, kávovou zmesou a zmesou mascarpone.

4. Vrch tiramisu poprášime kakaovým práškom.

5. Pred servírovaním dajte na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.