Recept na BEKETO chlieb

Ingrediencie:

  • hotová zmes na pečenie chleba Beketo
  • 300 ml horúcej vody
  • 1 lyžica octu alebo citrónovej šťavy
  • 70 g kokosového alebo olivového oleja
  • 4 vajcia

SPÔSOB PRÍPRAVY

  1. Predhrejte rúru na 190 °C (375 °F) a vyložte plech pergamenovým papierom.
  2. Zmiešajte olivový olej s horúcou vodou do hladka, najlepšie mixérom.
  3. Pridajte zmes na pečenie chleba BeKeto a potom premiešajte mixérom na nízkych otáčkach. 
  4. Do cesta zašľahajte 4 vajcia a premiešajte mixérom.
  5. Cesto odstavte na 10 minút, počkajte, až zhustne. Potom pridajte ocot alebo citrónovú šťavu a dôkladne premiešajte.
  6. Vytvarujte bochník vysoký 5 cm a hore urobte tenké zárezy ako na fotke dole.
  7. Hotový chlieb preneste na plech. Pečte 50-55 minút, pre rovnomerné prepečenie použite funkciu ventilátora.
  8. Na konci zapichnite špáradlo, aby ste skontrolovali, či je bochník vo vnútri už upečený. 
  9. Nechajte vychladnúť. 
  10. Dobrú chuť.

Vynikajúco chutí natretý orechovým maslom značky BEKETO.