Recept na BEKETO chlieb
Ingrediencie:
- hotová zmes na pečenie chleba Beketo
- 300 ml horúcej vody
- 1 lyžica octu alebo citrónovej šťavy
- 70 g kokosového alebo olivového oleja
- 4 vajcia
SPÔSOB PRÍPRAVY
- Predhrejte rúru na 190 °C (375 °F) a vyložte plech pergamenovým papierom.
- Zmiešajte olivový olej s horúcou vodou do hladka, najlepšie mixérom.
- Pridajte zmes na pečenie chleba BeKeto a potom premiešajte mixérom na nízkych otáčkach.
- Do cesta zašľahajte 4 vajcia a premiešajte mixérom.
- Cesto odstavte na 10 minút, počkajte, až zhustne. Potom pridajte ocot alebo citrónovú šťavu a dôkladne premiešajte.
- Vytvarujte bochník vysoký 5 cm a hore urobte tenké zárezy ako na fotke dole.
- Hotový chlieb preneste na plech. Pečte 50-55 minút, pre rovnomerné prepečenie použite funkciu ventilátora.
- Na konci zapichnite špáradlo, aby ste skontrolovali, či je bochník vo vnútri už upečený.
- Nechajte vychladnúť.
- Dobrú chuť.
Vynikajúco chutí natretý orechovým maslom značky BEKETO.