DOPORUČENIA K FUNKČNEJ VÝŽIVE (ELIMINAČNÁ DIÉTA)

Holistický prístup sa díva na človeka ako na komplexnú bytosť. 

Holistická medicína je krásny a široký pojem používaný na opis prístupu, ktorý je rovnako zameraný na fyzické, duševné a duchovné zdravie. Funkčná aj integratívna medicína sa považujú za holistické, pretože využívajú celkový prístup k zdraviu celého človeka.

Odborníci na funkčnú výživu zaujímajú holistický prístup k strave a wellness, pretože hodnotia celé telo a hodnotia vystavenie sa životnému prostrediu, úroveň stresu, tráviace problémy a úroveň aktivity.


Existuje 7 druhov tukov, niektoré dobré a niektoré zlé

Existuje 7 druhov tukov, niektoré dobré a niektoré zlé

V tomto článku sa dozviete, ktoré tuky sú tie zdravé a máme ich konzumovať každý deň a ktoré úplne eliminovať.

Omega 3 sú najdôležitejšie. Potrebujeme ich pre zdravé srdce a pre zdravý mozog. Eliminujú zápaly a sú extrémne dôležité pre naše neuróny – pre ich stavbu a funkcie. Rastlinného pôvodu môžeme konzumovať ALA (kyselina alfa linolová) – avšak ALA sa konvertuje na EPA a DHA len 1%.


Surový olej z pečene ryby chiméry je plný antioxidantov

Surový olej z pečene ryby chiméry je plný antioxidantov

Ratfish Liver Oil (RLO) je prastarý nespracovaný doplnok stravy získaný z pečene Chimaera monstrosa, známej aj ako ratfish. Ratfish je jedným z najstarších druhov rýb na planéte a nie je príbuzný žiadnym iným druhom rýb. Pečeň tvorí viac ako 60 % jeho celkovej hmotnosti.


Soľ a jej význam, neuveríte...

Soľ a jej význam, neuveríte...

Výskum napreduje a preto sa netreba čudovať, keď sa príde na niečo, čomu sme dlhé roky verili, že je to zdravé a výskum na základe štúdií a nových meraní odhalí, že zrejme veci sa majú trochu inak. 


Starostlivosť o tokové vlastnosti krvi

Starostlivosť o tokové vlastnosti krvi

Táto starostlivosť je súčasťou starostlivosti o svoje zdravie. Z analýz kvapiek živej krvi môžem tvrdiť, že zhruba 1/3 Slovákov má hroznú krv, 1/3 zlú, 1/3 takú, že už na nej vidieť lepivé vlastnosti na membránach červených krviniek, ktoré sa spájajú a vytvárajú retiazky.