Enzýmy - Na Maximum Warrior

Nattokináza: Nattokináza je enzým, ktorý pochádza z japonského jedla nazývaného natto. Natto sa vyrába z uvarených sójových bôbov, ktoré boli fermentované určitým druhom baktérií. Nattokináza môže riediť krv a pomáhať rozkladať krvné zrazeniny. To môže chrániť pred srdcovými chorobami a stavmi spôsobenými krvnými zrazeninami, ako je mŕtvica, srdcový infarkt a iné.

NAD+ má v ľudskom tele dva všeobecné súbory reakcií: pomáha premieňať živiny na energiu ako kľúčový hráč v metabolizme a funguje ako pomocná molekula pre proteíny, ktoré regulujú iné bunkové funkcie. Tieto procesy sú neuveriteľne dôležité. NAD je zodpovedný za niekoľko kľúčových procesov vášho tela, ktoré by sa bez NAD zastavili. NAD podporuje zdravé starnutie, pomáha našej DNA opravovať sa, robí naše bunky odolnými voči stresu a zároveň chráni náš mozog a pomáha nám jesť a spať v správny čas podľa potrieb nášho tela.

Amyláza je enzým zabezpečujúci štiepenie škrobu na jednoduchšie cukry lepšie využiteľné telom.

Laktáza je enzým zabezpečujúci štiepenie laktózy (mliečneho cukru) na jednoduchšie sacharidy. Laktáza zlepšuje trávenie laktózy aj u osôb preukazujúcich problémy s trávením tohto cukru.

Proteáza je jeden z enzýmov vykonávajúcich funkciu proteolýzy, teda rozkladania bielkovín na aminokyseliny.

Lipáza je enzým rozkladajúci tuky na glycerol a mastné kyseliny a tým riadiaci množstvo syntetizovaného tuku. Má vplyv na ukladanie tukovej zásoby.

Celuláza štiepi polysacharidy rastlinného pôvodu na jednoduchšie cukry.

Bromelain je enzým získaný z ananásu.

Papain je enzým získaný z papáje.

Koenzým Q10 (CoQ10, coenzyme Q10) je látka, ktorú si naše telo v istej miere produkuje samo a je nevyhnutná na správnu funkciu enzýmov, ktoré urýchľujú rôzne biochemické reakcie v tele. Najvyššie hodnoty sa nachádzajú v srdci, pečeni, obličkách a pankrease. Najnižšie zas v pľúcach. Ako starneme, naše telo ho začína produkovať stále menej, a preto je potrebné dopĺňať ho. Nájdeme ho aj v strave (mastné ryby, mäso z orgánov – napr. hovädzia pečeň), no nie v dostatočnom množstve.